3D Modelleme

İşim Düştü'de 3D Modelleme Nasıl Çalışır?

Kontrol Sende
Kontrol Sende

3D Modelleme ilanlarını listele, puan ve yorumları incele, mesajlaş, beğendiğin hizmeti kendin seç.

Ödeme Yap
Ödeme Yap

Seçtiğin uzmanın 3D Modelleme ilanı için ödeme yap.

Hizmet Al
Hizmet Al

Kolayca randevun oluşturulup, belirlediğin gün ve saatte 3D Modelleme hizmetin yapılsın

3D modelleme ve 3D render, endüstride vazgeçilmez hale gelmiştir. Bu teknoloji, fikirlerinizi her zamankinden daha hızlı hayata geçirmenizi sağlar. Ayrıca fiziksel prototip oluşturma zahmetine girmeden nesneleri gözlemleyebilir ve değiştirebilirsiniz. 3D modelleme, özel bir yazılım kullanarak bir nesnenin, keyfi bir yüzeyinin, üç boyutlu matematiksel bir temsilini oluşturma işlemidir.

3D Modelleme Nedir?

3D modelleme demek, nesnelerin çeşitli yazılımlar ile simüle edilmesi anlamına geliyor. Unity gibi çeşitli programlar ile bu modellemeyi yapabilmek mümkündür. Günümüzde 3D modellemenin çeşitli alanlarda sıklıkla kullanıldığını görüyoruz. Örneğin, araba tasarımlarında ortaya çıkacak nihai ürünün görselleştirilmesi için 3D modelleme yazılımları devreye giriyor.

Yine inşaat projelerinde yapılacak evin 3 boyutlu görünebilmesi için kullanılan programlar müşteriler ve firmalar tarafından çeşitli avantajlar sunuyor. Özellikle son yıllarda yapay zekanın da işin içine girmesi ile birlikte 3D modelleme işi daha kolay ve daha kaliteli bir hal almıştır.

 3D modelleme doğrudan bir nesnenin sanal ortama aktarılmasıyla yahut sanal ortamda 3D Modelleme işi için üretilmiş programlar vesilesiyle hiç bir nesneden esinlenmeden yalnızca bir çizimle yapılabilmesine imkân sağlayan yüksek teknoloji ürünü bir üretim sürecidir. 3D modelleme yapılmak istenen şeklin yahut çizimin tüm yönlerinin detaylıca işlenmesine ve şekillendirilmesine de yardım etmektedir. 3D modelleme işi için üretilmiş bilgisayar programlarıyla yapılan üretimler 3D yazıcılarla fiziksel bir varlık kazanmaktadır. Bu programlarla üretilen 3D ürünler hayatımızın her alanında kullanabileceğimiz şekilde amacına uygun olarak tasarlanmaktadır. 3D Modellemenin otomotiv sektöründen, inşaat sektörüne kadar birçok kullanım alanı bulunmaktadır. 3D Modelleme yukarıda bahsi geçen sektörler için çok önemlidir. 

3D Modelleme ile Neler Yapılır?


3D model, modelin çekirdeği olarak işlev gören bir ağı, topluca oluşturan köşelerden meydana gelir. Şeklini değiştirmek için modeldeki herhangi bir noktayı değiştirebilirsiniz. Yazılım, tümü bir referans noktasına göre olmak üzere her bir dikey ve yatay noktanın konumunu tanımlamak için koordinat verilerini kullanır.

3D model oluşturmanın en yaygın yolu, temel bir şekille (küp, kutu, küre veya en uygun bulduğunuz herhangi bir şey) başlamaktır. En baştan, onu en sevdiğiniz şekle dönüştürebilir ve geliştirebilirsiniz. 

Birçok endüstri, çeşitli projeler için 3D modelleme kullanır. 3D modellenmiş öğeler, dahil oldukları fark edilmeden kullanılabilir. 3D modelleme için olanaklar sonsuzdur. Birçok farklı alanda kullanılabilen çok yönlü bir ortamdır.

3D ürün modelleme hizmetleri genellikle konsept geliştirme için kullanılır. Aynı zamanda imalat endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir ana çizim görevi görür. Basılı kağıt çizimler, bir revizyondan sonra güncelliğini yitirebilir ve hatalı olabilir ancak 3D modelleri içeren dosyalar kolayca kaydedilebilir ve paylaşılabilir.

3D görselleştirmeler, sunuma hazır görseller veya 3D modellerin klipleri olarak tanımlanabilir. Bu klipler ve görüntüler, çok ayrıntılı bir şekilde işlenir. Modeller, ışıklandırma, yüzey dokuları, yansımalar gibi orada gördüğünüz tüm bu ve diğer faktörler, 3D Render'larınızı oluştururken kullanabileceğiniz bir tablodadır. Çoğu durumda, sonuçlar profesyonel fotoğrafçılıktan neredeyse ayırt edilemez.

3D Modellemenin Faydaları 

Her biri insan hayatının belli noktalarına dokunan ve fayda sağlayan ürünlerin üretilmesi aşamasında kullanılan 3D modelleme üretim yapmakta olan yahut projelerinin dinamiklerini ölçmek isteyen herkes için büyük önem arz etmektedir. 3D modellemenin faydalarından birkaçını sıralamak istersek tasarlanan objelere hacim vermek ve gerçekte kullanılabilecek hale en yakın şeklini görebilmeyi sağlamaktadır. Tasarlanan objelerin dış ve iç görünümü önemli olduğundan bu konuda 3D modelleme yapan kimselerin bu işte uzmanlaşmış olmasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde yapılmak istenen ürün sanal ortamda başarılı görünse de gerçek hayatta kullanıcıları memnun etmekten uzak bir görünüm sergileyecektir. Gelişen teknolojiyle beraber 2D modellemenin yerini alan 3D modelleme şekli simgesel anlamda da birçok avantajı beraberinde getirmektedir. 

3D Modelleme Programları


3D modelleme için kullanılan ilk 15 program aşağıda yer almaktadır:

  • Tinkercad
  • FreeCAD
  • SketchUp Free
  • Fusion 360
  • Blender
  • Sculptris
  • 3D Slash
  • OpenSCAD
  • SculptGL
  • LibreCAD
  • DesignSpark
  • Figuro
  • 3D Builder
  • Onshape
  • Vectary

isimdustu.com’da istediğiniz alana ve kaliteye göre bulabileceğiniz pek çok modelleme uzmanı bulunmaktadır. 3D modelleme taleplerinizi, istediğiniz tarihte ve kalitede, pek çok fiyat seçenekleriyle bulabilirsiniz. 2023 En Güncel 3D Modelleme hizmetine en uygun fiyatlara web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kullanım Alanı Açısından 3D Modelleme

Kullanım alanı çok çeşitli olan 3D modelleme yukarıda sözünü ettiğimiz mimari ve otomotiv sektörünün yanı sıra sağlık, sinema ve oyun sektöründe de sıkça başvurulan bir yöntemdir. Tıp alanında 3D modelleme organların yapısının detaylı olarak işlenmesiyle bu konuda ihtiyaç duyulan eksikliği gidermektedir. Sinema sektöründe ise animasyon işlerinde detaylı bir şekilde neredeyse sürecin tamamında kullanılan 3D modelleme, bu sektörde yapılan diğer işlere göre daha profesyonel bir görünüm sergilemekte ve kullanıcılarını memnun etmektedir. Oyun sektörü de 3D modelleme üretim ve tasarım aşamasındaki oyunun grafiklerine en uygun şekilde yapılmasıyla, oyun severlerin beğenisini kazanmaktadır. 

3D Modellemenin Şekilleri

3D modellemenin iki şekli vardır. Bunlar; katı modelleme ve yüzey modellemedir. Katı modelleme gerçek bir nesneden ilham alarak yapılmaktadır. Ve ilham alınan nesnenin en, boy, yükseklik, hacim gibi özellikleriyle tamamen birebir görüntüsünü yansıtmaktadır. Bir taşı modellemek istersek kullanabileceğimiz yöntem katı modelleme şeklidir. Yüzey modellemede ise katı modelleme gibi hacim verilmesi mümkün olmamaktadır. Mevcut bulunan objenin yalnızca dış kısmında kalan kabuk bölümünün modellenmesini mümkün kılmaktadır. Yüzey modelleme dış sınırları belirli ancak içi boş olan ürünler için kullanılmaktadır. Bu şekilde yapılan modellemeler katı modellemeye göre daha az uğraş gerektirir. Daha kolay ortaya çıkarlar fakat gerçek hayatta kullanım ve üretim aşamasında katı modelleme kadar başarılı işler ortaya koyamamaktadır. 

3D Modelleme Örnekleri

3D modelleme, bilgisayarda bulunan çeşitli yazılımlar aracılığı ile gerçek hayatta kullanılan 3 boyutlu nesnelerin elektronik ortama aktarılmasına verilen isimdir. Matematiksel işlemler ile yazılımın gücünün bir araya gelmesi ile birlikte herhangi bir katı nesnenin tüm yüzeylerinin ya da tamamının bilgisayar ortamına çizim olarak aktarılmasına 3D modelleme ismi verilmektedir. Bu modellemenin farklı örneklerini görebilmeniz mümkündür. Aynı zamanda bu iş koluna benzer şekilde 3D animasyon hizmetleri de görülebiliyor. Bu modelleme çalışmaları 3 boyutlu yazıcı çalışmaları için de önemli görülüyor. Birçok insan gerekli yazılım bilgisine sahip olmadığından dolayı 3D modelleme nedir sorusuna cevap arıyor.

3D modelleme örnekleri çeşitli programlar aracılığı ile gerçekleştirilir. En sık kullanılan 3D modelleme programları arasında 3D Max, Tinkercad, FreeCad gibi uygulamalar geliyor. Aynı zamanda bu tür modelleme işi ile uğraşan çeşitli bilişim firmaları da bulunuyor. İnternet üzerinden serbest çalışan üreticilere ulaşmak da mümkün. Çeşitli sitelerde 3D modelleme ile ilgili çok sayıda iş ilanları karşımıza çıkabiliyor.

3D Modelleme Nasıl Yapılır?

3D modelleme işlemini kendi başınıza yapabilmeniz için çeşitli 3D modelleme yazılımlarını kullanabiliyor olmanız gerekir. Özellikle inşaat alanında faaliyet gösteren kişilerin tercih ettiği Auto CAD gibi uygulamaların yanı sıra Maya gibi güçlü uygulamalar da bilgisayarlar üzerinden 3D modelleme yapmaya imkân tanıyor.

Bilgisayarınızdan 3D modelleme yapmak istiyor iseniz, bilgisayarınızın gerçekten güçlü olması gerekiyor. Bu nedenle ekran kartı güçlü bilgisayarları tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayarınızın işlemci gücü ve hafızası da yeterlilikleri sağlamak zorunda. Bunlara rağmen bu konuda tereddüt içinde iseniz ya da istediğiniz 3d projesi geniş çaplı ise profesyonel destek alabilirsiniz.

3D Modelleme Firmaları

Bireysel ve ticari müşterilerin beklentilerine uygun olarak faaliyet gösteren birçok 3D modelleme firması bulunuyor. Bu firmalar bireysel programlar ile yerine getirilemeyen ya da uzun süreçler gerektiren 3D ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteriyor. Faaliyet alanları endüstriden inşaata, sağlıktan güvenliğe birçok yerde kendini gösteriyor.

Günümüzde 3D firmaları proje öncesi yapılacak çalışma hakkında müşteri beklentilerini tespit ederek ona yönelik bir hizmet sunuyorlar. Aynı zamanda bu firmalar kullandıkları güçlü yazılımlar ile 3D modellemeyi profesyonel olarak yapıyorlar. Firmaların sunduğu bu hizmet aynı zamanda bir sanat dalı olarak da görülebiliyor.

Online 3D Hizmeti

İnternet üzerinden hizmet veren çeşitli 3D firmaları ya da 3D sanatçıları müşterilerin beklentileri dahilinde hizmet veriyor. Verilen hizmetler genellikle online süreçler ile yerine getiriliyor. Günümüzde bu tür hizmet veren bireysel ya da kurumsal çok sayıda profesyonel bulunuyor. Bilgisayar ortamında kullanılan çeşitli programların aynı zamanda online olarak kullanılabilen sürümleri de bulunabiliyor.

Siz de internet üzerinden kendiniz bu işlemi yapabilirsiniz. Online 3d modelleme yapmanıza imkan veren 3D modelleme siteleri ile istediğiniz tasarımları gerçekleştirebilirsiniz. Bu siteler kullanıcı dostu kullanımı ile karmaşık olmaktan uzak olup, müşterilerin basit beklentilerini karşılıyor. Aynı zamanda bu siteler dışında freelancer olarak hizmet veren 3D sanatçıları müşterilerin beklentilerini karşılayabiliyor.

İnternette 3D Modelleme Hizmeti Satın Almak

3D modelleme yapan çeşitli bireysel uzman isimdustu.com gibi internet sitelerinde bireysel müşterilere hizmet veriyor. Gerek mimari projeler için gerekse de diğer 3D işleri için bu sitede yer alan çeşitli üreticilere teklif verebilmeniz mümkün. Aynı zamanda eğer 3D yazılımı işini yapıyor iseniz, bu siteden müşterilere ulaşabilirsiniz.

Bu sitede birçok farklı işin yanı sıra modellemenin yanı sıra çeşitli modelleri hayata geçirebilmek için render programlarını kullanan uzmanlardan da destek alabilirsiniz. Günümüzde birçok müşteri ve bireysel kullanıcı bu site üzerinden beklentilerine cevap alabiliyor. Projenin büyüklüğüne ve süresine göre 3D modelleme firmalarının ve bağımsız çalışanların fiyat teklifleri de birbirinden farklı olabiliyor.

3d Modelleme İle Ne Çizimleri Yapılır?

3D modelleme ile birçok farklı canlı ya da cansız nesne ifade edilebiliyor. Bu çizimler basit ayrıntılardan oluşabildiği gibi çeşitli projelerin 3 boyutlu görüntüleri gibi ayrıntıların hakim olduğu projeler şeklinde de olabiliyor. Liste haline hangi çizimlerin 3D modelleme ile gerçekleştirildiğini ifade etmek mümkün:

  • Perspektif çizim yapılır
  • Mobilya çizimi
  • Mutfak çizimi
  • Resim çizimi
  • Karakalem
  • Ev
  • Araba
  • Bina
  • Fabrika
  • Cephe
  • Mimari Çizim
  • Motor çizimi
  • Çeşitli hayvanların çizimi
  • Şehir planlama çalışmaları
  • Bilimsel araştırmalar için

Sıkça Sorulan Sorular


3D Modelleme Firmalarına Ödeme Nasıl Yapılır? 

Kredi ve banka kartınızı kullanarak online olarak ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

3D Modelleme Kim Yapar?

3D modellemeyi, program eğitimlerini almış, grafik tasarım uzmanları veya iç mimarlar yapabilir. 3D modelleyici, bir tasarımın üç boyutlu modelini veya bir nesnenin görsel temsilini oluşturmak için bilgisayar yazılım programlarını kullanan bir multimedya sanatçısıdır. Nesnelerin yapısal fizibilitesini test etmek veya bitmiş ürünleri doğru bir şekilde test ederek kontrollerini sağlarlar.

3D Modelleme Yapan Kişiye Ne Denir?

İşe üç boyutlu model, bu işi yapan kişiye de 3D sanatçı veya 3D Artist denir, CGI sanatçıları olarak da bilinir. CGI, "Computer Generated Imagery" (Bilgisayar Üretimli Görüntü) anlamına gelir.

3D Modelleme Hangi Programla Yapılır?

3D modelleme yapan sanatçının tercih ettiği yazılıma göre değişebilir. Fakat “Blender” genelde en çok tercih edilen ve bilinmesi gereken programlardan biri olarak kabul edilir. Bunun yanında Tinkercad, FreeCAD, Fusion 360, 3D Slash ya da Sculptris gibi programlarda kullanılabilir.

3D Modelleme Ne Kadar Tutar? 

Genel olarak metrekare fiyatları 30-700 TL arasında değişmektedir. Bu ödül aynı zamanda yapılan işin kalitesine de bağlıdır. Render başına faturalandırma yapılırken bu ücret render başına 700 ile 1500 TL arasında değişmektedir. Detaylı bilgi için 3D modelleme fiyatları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

700.00₺

İstanbul
Salon tasarımı için 3D modelleme uzmanı ile çalışmak istiyorum ücret bilgisi alabilir miyim? 2 hafta sürem var.

250.00₺

İstanbul
Mutfak dolabı için 3D modelleme hazırlatacağım daha önce bir arkadaşım sizin sitenizden sipariş oluşturmuş bende aynı uzmandan hizmet almak istiyorum.

550.00₺

Bursa
Merhaba yatak odası takımı için 3D Modelleme hizmeti alacağım ücret nedir?

1,000.00₺

Adana
Yatak odası modellemesi istiyorum ama 1 hafta zamanım var fiyat lütfen.

200.00₺

Bursa
Sehpa için 3d modellemesine ihtiyacım var ortlama fiyat nedir?

300.00₺

Adana
Komodin modellemesi yaptıracağım işinde başarılı bir uzmanla çalışmak istiyorum
Hizmet Vermek İçin Bize Katıl
İŞİMDÜŞTÜ.COM UYGULAMASI

İşimdüştü.com Şimdi Cebinizde!

Aradığın hizmet için dükkan dükkan dolaşmak ya da tanıdıklarından referans