Kuru temizleme diye isimlendirilmesine rağmen, kuru temizleme esasında kuru değildir. Temizleme işlemi kuru olarak tanımlanır, çünkü işlemde kullanılan sıvı az su içerir. Kuru temizlemenin ilk aşamasında kullanılan benzen, kerosen ve benzin gibi sıvılar son derece tehlikeli ve yanıcıydı. Bu nedenle, solvent kullanmadan önce kuru temizleme endüstrisi tehlikeli bir işti. 1930larda perkloretilenin yani yanmayan sentetik çözücünün piyasaya sürülmesinden bu yana, dünyadaki birçok kuru temizleme şirketi solvent denilen bu çözücüyü kullanmaktadır. Kuru temizleme sayesinde temizleme işlemi daha sağlıklıdır ve ürünün kalitesine ve rengine zarar vermez. Bu, her açıdan uzun vadeli kar elde etmenizi sağlar.
Kuru temizlemenin esas önemli noktası, ıslak temizleme sonucunda zarar görebilecek kumaş dokularının yıpranmasını önleyerek uzun ömürlü olmalarına olanak sağlamaktır. Bununla birlikte, sık sık kuru temizleme yaptırmak, giysilere nüfuz ederek kumaş liflerine yerleşen kirleri temizleyip giysilerin yeni alınmış gibi görünmesini sağlamasıdır.
Lekeleri temizlemek ve temizlik sepetinde kalan ürünlere gerekli müdahaleleri yapmak için kabin lekeleri tablosunda profesyonel deterjanlar kullanılır. Ön dekontaminasyon tedavisi; lekeleri ve kuru temizleme işleminin hazırlık aşamasını tamamen kaldırabilir. Ayrıca kıyafetlerde yabancı madde olup olmadığını kontrol edilir. Plastik kalemler gibi nesneler kuru temizleme çözücü banyosunda çözülebilir ve çıkarılamayan giysilere zarar verebilir. Bazı dekoratif yapıştırıcılar, kuru temizleme çözeltilerine karşı dayanıklı değildir veya kuru temizleme makinelerinde mekanik temizleme etkisine dayanamaz çünkü üretici gerekli testleri yapmamıştır.
Kuru temizleme makineleri, evde kullanılan çamaşır makineleri ve kurutucuların bir kombinasyonudur. Giysiler, kuru temizleme makinesinin merkezini meydana getiren bir yıkama odasına yerleştirilir. Kuru temizleme işlemine başlarken, çamaşırlar kumaş cinsine, renge, boyama derecesine, leke tipine ve yıkama talimatlarına göre gruplandırılacaktır. Kuru temizleme için kullanılan makineler normal çamaşır makinelerinden farklıdır. Kuru temizleme makinesinde, temizleme işlemi, özel çözücüler kullanılarak kumaşın yıkama talimatlarına göre gerçekleştirilir. Çözücünün 1 / 3ü kuru temizleme makinesinin tamburuna yıkama için aktarılır. Giysiler ters çevrildiğinde, tamburun sıcaklığı 30 derecedir. Yıkama işleminden sonra, çözücü saflaştırma tankına aktarılır. Oradan yoğuşmalı birime gider. Kuru temizlemede, yıkama işlemi 8 ila 25 dakika arasında değişir. Leke koşullarına ve kumaş yapısına bağlıdır. Özellikle bir hidrokarbon çözücü kullanılırsa, bu işlem sırasında kir yavaşça çözülebilir, bu nedenle yıkama işlemi 25 dakika boyunca sürebilir.
Kurutma döngüsü tamamlandıktan sonra, çamaşırları soğutmak için bir koku (havalandırma) döngüsü gerçekleştirin. Artık çözücüyü, giysilerin üzerine serin dış hava akıtarak ve daha sonra kuru temizleme makinesinde aktif karbon ve polimer reçineden yapılmış bir buhar geri kazanım filtresi kullanarak gidermek de mümkündür. Havalandırma çevriminden sonra, giysiler yıkanmalı ve ütüleme için hazırlanmalıdır. Mükemmel bir kuru temizleme uygulaması elde etmek için, endüstriyi yönlendiren ve müşteri memnuniyetini önemseyen bir kuru temizleme servisi seçmek gerekir.
Aradığın hizmet için dükkan dükkan dolaşmak ya da tanıdıklarından referans