Yangın Tüpü Dolumu

Fiyat

İl

Yangın Tüpü Büyüklüğü

İşim Düştü'de Yangın Tüpü Dolumu Nasıl Çalışır?

Kontrol Sende
Kontrol Sende

Yangın Tüpü Dolumu ilanlarını listele, puan ve yorumları incele, mesajlaş, beğendiğin hizmeti kendin seç.

Ödeme Yap
Ödeme Yap

Seçtiğin uzmanın Yangın Tüpü Dolumu ilanı için ödeme yap.

Hizmet Al
Hizmet Al

Kolayca randevun oluşturulup, belirlediğin gün ve saatte Yangın Tüpü Dolumu hizmetin yapılsın

Yangın tüpü dolumu, uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gereken bir işlem olarak bilinmektedir. Yangın tüpleri sayesinde karşılaşabileceğiniz pek çok tehlikeden korunur ve acil durumlar karşısında verimli bir savunma yapabilir hale gelirsiniz. Diğer yandan herkesin evinde ve arabasında yangın tüpü bulunmalıdır. Pek çok insan böyle bir ihtiyacı, pahalı ve gereksiz bulur. Halbuki yangın tüpün olmadığı bir ortamda çıkan yangın, yangın tüpünün maliyetinden çok daha fazla kayıba sebep olacaktır. 

Yangın tüpü dolumu işlemleri esnasında çok dikkatli davranılması gerekmektedir. Standartlara uygun malzemeler eşliğinde bu kontroller gerçekleşmelidir ve ardından dolum işlemi sağlanmalıdır.  Dolum işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle tüp içerisindeki azot yani itici gazın boşaltılması gerekmektedir.

Azot gazının boşaltım işlemi gerçekleştirildikten sonra tüpün vanası sökülmeli, tüp içerisinde yer alan kimyasal madde vakum makinesi tarafından boşaltılmalıdır. Gövde üzerinde yer alan tarihsel bilgiler incelenmeli tüp, hidrostatik kontrollerden geçirilmelidir. Bu işlemler sadece kullanım süresi geçmemiş tüpler üzerinde gerçekleşmektedir. Tarihi dolmayan, korozyon ve darbe almayan tüplerde dolum işlemi gerçekleştirilebilir. 


Yangın Söndürme Tüpü Dolumu

Yangın söndürme tüpleri küçük yangınları söndürmek için kullanılan ve yangının büyümesini engellemek amacıyla üretilmiş günümüze sıklıkla kullanılan ve bazı kurumlarda bulunması zorunlu olan taşınabilir ekipmandır. Yangın tüpü dolumu mutlaka belli aralıklar ile yapılmalıdır. Yangın türünün içinde bulunan maddeye göre farklı gruplara ayrılır. İçinde bulunan madde yangının büyüklüğüne göre tasarlanmıştır. Yangın söndürmek için kullanılan maddeler arasında genellikle kuru kimyevi toz, su, süt köpürtücü olarak kullanılan maddeye karışımı, ıslak kimyasal veya CO2 gazı yer alır. Yangın söndürücünün içinde bulunan maddeyi dışarı iten gaza itici gaz adı verilir. İtici gaz olarak ise çoğunlukla azot gazı tercih edilir. İtici gazı basıncını ölçmek için manometre kullanılır. Yangın söndürücüsünün üzerindeki manometre değeri orta yeşil alanda durması gerekir.

Yangın söndürme tüpü dolumu için ilk önce yapılması gereken tüpün içerisinde bulunan basınçlı gazı tamamen boşaltmaktır. Basınçlı gaz boşaltılarak tüpün içerisindeki toz dışarı çıkartılmış olur. Ardından boşaltma valfi silindirden çıkartılır. Sifon borusu ve vana gövdesi ve yay da sırasıyla vanadan çıkartılır. Valf temizlenir, valf çantası değiştirilir ve hasar açısından bölgenin dışı içi iyice incelenir. Temizliğin ardından yerine düzgün yerleşmesi ve oluşabilecek her hangi bir basınç kaybına bağlı olarak değiştirilir. Valf gövdesine aletler sırasıyla geri yerlerine takılır. Yangın tüpü tekrardan doldurma talimatlarına uygun olarak tüp yeniden basınç ile doldurulur. Sızıntı olup olmadığını belirlemek için sızıntı testi yapılır. Nozulu veya hortumunu sızıntı testinin ardından yerini takılır. Yangın söndürücü tüp dolumun ardından toplam ağırlığın üreticileri tarafından belirtilen standart kiloya uygunluğu için yandın tüpü kontrol için tartılır. Yangın söndürücü tüpün emniyet pimine yeni bir mühür takılır ve yeni bir tüp etiketi yapıştırılır.

Yangın Tüpü Dolumu Neden Önemlidir?


Yangın tüpüne sahip olmanız başlı başına bir koruma etkisi yaratmaz. Sık sık yangın tüpünüzün doluluk miktarını kontrol ettirmeli, içindeki köpük seviyesi azaldığında bu seviyeyi yükselttirmelisiniz. Yangın tüplerinin dış kaplaması ve tüpün kendi yapısı sebebiyle içerisinde yer alan köpük miktarı görünmez. Bu sebeple içerisindeki miktarı sadece ağırlığı üzerinden tahmin edebilirsiniz.

Uzman bir kişiden yardım alarak, yangın tüpünüzün içerisindeki köpük miktarını öğrenebilir ve her türlü olumsuzluğa karşı kendinizi, sevdiklerinizi ve yaşamınızı koruma altına alabilirsiniz. Bu bilgiler dahilinde yangın tüpü dolumu işlemlerinizi sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 


Oto Yangın Tüpü Dolumu

Oto içi yangın tüpü olarak kullanılan içerisinde barındırdığı maddeler ile işi ve oksijenle bağlantıyı kesip oluşan yangını söndüren tüplerdir. Oto yangın söndürme tüpünün dolumuna yangın söndürme tüpü başlatılarak başlanır. Tüpün gövdesi üzerindeki vana sökülür ve vana ve içi temizlenir. Yangın söndürme tüpünün bakımı yapılır. Vakum makinesine konur ve toz vakum makinesi aracılığı tüpün içerisine boşaltılır. Temizlenen vana geri yerine yerleştirilir. Sitemizden oto yangın tüpü dolumu ilgili her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Araç Yangın Tüpü Dolumu

Araçlarda oluşabilecek yangınlara karşı taşıtlarda da yangın tüpleri bulundurulmalıdır. Boyutları araçların hacmine ve büyüklüğüne uygun olarak tasarlanmıştır. Araçlarda yangın söndürme tüpü bulundurmak zorunludur. Yangın söndürme tüpündeki azot gazı dışarı çıkartılır. Vana sökülerek içerisinde yer alan azot ve kimyasal madde vakum makineleri ile boşaltılır. Gövde üzerinde yer alan üretim veya kontrol tarihi kontrol edilir. Kullanım süresi dolmuşta hidrostatik testten geçirilir. Tüpte korozyon, darbe ve başka bir sonuca rastlantısal dolum işlemine geçilir. Yangın tüpünde sorun varsa tamiri yapılır veya değiştirilir. Araç yangın tüpü dolumu için tüm merak ettiklerinizi sitemizde bulabilirsiniz. Tüpün iç tarafı boş şekilde vakum makinesi yerleştirilerek toz vakum ile gövdenin içerisine boşaltım işlemi yapılır. Ardından daha önce gövdenin üzerinden sökülen vana temizlenir. Vana ve içi temizlendikten sonra cihazın üzerine takılır.

Yangın Tüpü Dolumu Yapan Firmalar 


Yangın tüpü satımı gerçekleştiren pek çok işletme, yangın tüpü dolumu yapan firmalar olarak da bilinmektedir. Fakat yangın tüpü alımı, dolumu ve bakımı söz konusu olduğunda güvenilir bir işletme seçmeli ve tercihinizi bu yönde yapmanız gerekmektedir. İşimdüştü.com adresimiz üzerinden yangın tüpünüzün bakımını yaptırabilir, uygun fiyatlarla yangın tüpünüzün dolumunu gerçekleştirebilirsiniz. 


Sıkça Sorulan Sorular


Yangın Tüpünü Kim Doldurur?


Yangın tüpü alımı ve satımı ile ilginen uzman kişiler tarafından yangın tüpü dolumu gerçekleştirilebilir. Yangın tüpleri üzerinde barometreler yer alır. Dolumu yapan kişi düzenli olarak barometre kontrolü yapmalı ve dolum işlemini bu kontrol dahilinde gerçekleştirmelidir.


Yangın Tüpünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?


Yangın tüpü dolumu merkezine giderek sorabilir ya da ağırlığından anlamaya çalışabilirsiniz. Yangın tüpü dolum merkezlerinin çoğu tüp doldurma hizmetinin yanı sıra sizlere tüp bakım hizmetleri de sunmakta.


Yangın Tüpleri Kaç Ayda Bir Kontrol Edilir? 


Yangın tüpleri için belirlenmiş olan periyodik kontrol süresi 6 ayda bir olarak kabul edilmektedir. 6 ay içerisinde gerçekleştirilecek kontroller sizi olağan dışı durumlardan koruyacaktır. 


Kullanılan Yangın Tüpü Tekrar Kullanılır Mı?


Kullanılmış ve bitmiş yangın tüpü içerisine yeniden dolum yaparak kullanmanız mümkün. uzman bir kişiden yardım alabilir ve tüplerinizin dolumunu gerçekleştirebilirsiniz. 


Yangın Tüpü Doldurmak Kaç TL?


Yangın tüpünün dolumunu gerçekleştirmek 80 ile 150 TL arasında değişiklik göstermektedir. İşimdüştü.com adresi üzerinden uygun fiyatlı yangın tüpü dolumu yaptırabilir ve kaliteli hizmetler ile buluşma imkanı yakalayabilirsiniz. Yangın tüpü dolumu fiyatları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Yangın Söndürme Tüpünün Dolu Olduğunu Nasıl Anlarız?


Bir uzmanın kontrolünden yardım alabilirsiniz ya da ağırlığından anlamaya çalışabilirsiniz. Dolu bir yangın tüpü yapıca ağır olacaktır. Yine de emin olmak için yangın tüpü dolum merkzlerinden yardım alabilir ve kesin bir sonuç elde edebilirsiniz. 


Yangın Tüpü Dolumu Nerede Yapılır?

Yangın tüpü dolumu yangın söndürücü türlerinin satıldığı yerlerde ve yangın söndürme tüpü doldurma işlemini yapan firmalar tarafından dolumu sağlanır. Küçük bir araştırma ile birçok yerde yangın söndürme tüpü doldurma noktaları bulunabilir.

Yangın Söndürme Tüpü Dolumu Kaç Yılda Bir Yapılır?

Yangın Söndürme tüpü dolumu ve periyodik bakımı iki yılda bir yapılmalıdır. Bununla birlikte halokarbon yangın söndürme türlerinin dolumun ve bakımı yılda iki kere yapılmalıdır.

300.00₺

Ankara
Ankara Sincanda ki ofisimizin yangın tüplerini doldurmamız lazım fiyat nedir?

250.00₺

İstanbul
Beşiktaş bölgesinde yaşıyoruz apartmanımızda yangın tüplerini doldurmak istiyoruz adet fiyatı nedir?

150.00₺

Adana
6 kiloluk yangın tüpü dolum fiyatı nedir?

160.00₺

İstanbul
Merhaba İstanbul-Beylikdüzünde 6 kg yangın tüpümüz var dolum ücretini öğrenebilir miyim?

140.00₺

Bursa
Bursa İnegölden hizmet almak istiyoruz 6 kg yangın tüpümüz var dolum fiyatı nedir?

200.00₺

İstanbul
12 kiloluk yangın tüpü dolumu kaç para
Hizmet Vermek İçin Bize Katıl
İŞİMDÜŞTÜ.COM UYGULAMASI

İşimdüştü.com Şimdi Cebinizde!

Aradığın hizmet için dükkan dükkan dolaşmak ya da tanıdıklarından referans