Hem evlerde hem de çalışma ortamlarında kullanılmakta olan ısıtma sistemleri, ısınmanın yanı sıra tüketim maliyetini de oldukça düşük bir hale getirmektedir. Günümüzde eski ısıtma sistemlerini tarihe gömen doğalgaz bütün sistemini ele almış görünmektedir. Sağlamış olduğu kolaylık ve ekonomik yanlarının yanı sıra tamamen doğa ile barışçıl bir yapıya sahiptir. Bu konuda herkesin dikkatini çekmektedir. Bu sebepten ötürü büyük şehirlerde bulunan iş yerleri ve evlerde en çık tercih edilen ısıtma sistemlerinin başında gelmektedir.
Doğalgaz tesisatı kurulumu yapıldıktan sonra bir kaçak meydana geldiğinde yapılması gerekenler sıralamak gerekirse; İlk olarak bulunan ortamın elektrik düğmelerini açık ise kapatılması gerekmektedir. Kapalı konumda olanlar da kesinlikle açık konuma getirilmemesi gerekir. Kaçak oluşan alanın bütün kapı ve pencereleri acilen açılarak ortamın havalandırılması sağlanmalıdır. Kapı ve pencerelerin açılmasının ardından dış kapıda bulunan doğalgazın ana vanasını kapalı konuma getirilmesi gerekir. Sonrasında bütün gaz armatürler kapalı konuma getirilmelidir. Sigara, çakmak, kibrit gibi yanıcı özelliği bulunan maddeler asla o ortam içerisinde kullanılmamalıdır. Ayrıca gaz kaçağı olduğu düşünülen ortama yanan bir cisim ile girilmemesi gerekir. Gaz kaçağının ulaşmamış olan bir odada acilen gaz dağıtım şirketine ulaşım sağlanması gerekir.
Doğalgaz Tesisatı kaçak olması halinde neler yapılması gerektiği açıklandıktan sonra sırada Doğal gaz Tesisatı kaç parçadan meydana geldiğine bakalım.
Bina Dışında Bulunan Doğalgaz Tesisatının Ana Vanası
Doğalgaz tesisatının çekilmiş olduğu binanın gaz sistemi tamamı ile güvenlikli olarak kesilmesi yapılması amaçlı kurulumu yapılmış önemli bir bağlantı aracıdır. Binalarda doğalgaz güvenliği açısında özellikle sızdırmazlık özellikli TS EN 331 ve TS 9809 normlarına uyumlu küresel vanaların kullanılmış olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Konum: Doğalgaz tesisatı borularının kolay erişilebilecek bir yerde olması oluşabilecek acil bir olayda hemen müdahale edilebilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Ayrıca rutin kontrollerinde kolay bir biçimde yapılabilmesi sağlanmaktadır. Doğalgaz boruları hiçbir şekilde kapalı alanlara kurulumu yapılmamalıdır. Örnek olarak Asansör boşlukları, Bodrum altları gibi vs. Sızdırma Kontrolü: Bütün doğalgaz bağlantı borularının bağlantı bölümlerine keten türü malzemeler kullanılarak sızdırmaların önlenmesi gerekmektedir. Güvenlik Önlemleri: Doğalgaz borularının güvenlik açısından özellikle elektrik hatlarından uzak bir yere kurulumu yapılmalıdır. Olası bir elektrik ve gaz kaçağında büyük felaketlere sebep olunabilir.
25,000.00₺
Adana29,000.00₺
Adana18,000.00₺
İzmir25,000.00₺
Adana35,000.00₺
Ankara25,000.00₺
AdanaAradığın hizmet için dükkan dükkan dolaşmak ya da tanıdıklarından referans