Duşakabin banyo yaptığınız zaman kirli suları dışarıya çıkmasını engellemektedir. Titiz ev hanımları için ideal bir banyo eşyasıdır. Ayrıca duşakabin banyo ile duş aldığınız yeri birbirinden ayırarak başka yerlerinde zarar görmesine engel olmaktadır.
Birçok evlerde çamaşır makinelerin su tesisatı banyoda olduğu için suyla temas ettiği zaman çamaşır makinenizin ömrü kısalmış olmaktadır. Bunun önüne duşakabinler geçmektedir. Duşakabinler sayesinde suyu dışarıya salmayacağı için çamaşır makinesi de suyla temas edip zarar görmeyecektir.
Öncelikle duşakabin yapılacak yerin imalata uygun mu diye bakılması gerekmektedir. Zemini düzgün olması gerekmektedir. Düzgün değilse herhangi bir usta yardımıyla düzeltilmesi gerekir yoksa duşakabininiz düzgün çalışmaya bilir. Yapılacak yer 2 çeşit ölçü birimiyle alınır. Birincisi standart ölçüdür. İkincisi özel ölçüdür. Metre yardımıyla eni, boyu istenilen ölçüsünde alınıp imalata verilir. İmalatta ise ölçüsüne göre alüminyum profiller kesildikten sonra müşterinin isteğine bağlı olarak desenli cam, damperli cam, renkli cam veya mika saydam plastik cam olarak yapılır. Mika saydam plastik camlar darbeye karşı dirençli değildir. Bu yüzden damperli cam darbeye karşı dayanıklıdır. Herhangi bir kaza anında camın kırılmasıyla parçalara dağıldığı için bir yerinizi kolay kolay kesmez. Damperli cam ısıyla ve sıkıştırma sistemiyle ortaya çıkmaktadır.
Oval duşa kabin yapılacaksa önce duvar dikmelerini duvara eşit olacak şekilde yapıştırın bunu yaparken mutlaka su teraziyle de ölçüm ayarını verin duş teknesinin üzerine vidalayın paletin içinde çıkan kendine ait olan vida dönemlerle montajını yapın. Burada küçük ayrıntıya dikkat etmeniz gerekmektedir. Su terazinizin mutlaka doğru gösterdiğine emin olun aksi halde düzgün montaj olmayacağı için duşakabininizin kapakları tam oturmayacaktır ve altlardan aralık olacaktır. Paketin içinden çıkan rayları sabit panelin iki tarafına eşit ve dengeli bir şekilde oturtturulması gerekmektedir. Kapılarını tam rayların ortasına denk gelecek şekilde oturtturun. Daha sonra vidalama işlemi yapılıp su sızmasını engellemek için silikonla üstünden geçin.
Banyonuzun duşakabinin içinde banyo teknesi yoksa ve yerden duşakabini direk zeminden montaj yapılırsa bu teknesiz duşakabin denmektedir. Kullanım kolaylığı yönünden özellikle yaşlılar veya hastalar için daha çok tercih edilmektedir. Bunun montajı yaparken silikonun kaliteli ve çabuk tutma özelliğine sahip olması gerekir. Çünkü teknesiz duşakabin zemin ile fayanslara bitişik şekilde montaj edilmektedir. Silikonu çektikten sonra mutlaka sıvı conta uygulayarak sağlamlaştırın. Banyonuzun seramiğine göre montajı yaparken eğiminizde ona göre ayarlamanız gerekmektedir. Teknesiz duşa kabinlerin zemini zamanla suyun aşmasından dolayı yer kaygan hale gelebiliyor. Teknesiz duşa kabin montajı yaparken fayansları kaygan olmayacak şekilde değiştirmeniz makul olacaktır.
3,200.00₺
İstanbul2,700.00₺
İstanbul2,900.00₺
İstanbul2,500.00₺
Adana2,300.00₺
Ankara2,700.00₺
Mersin3,000.00₺
İzmirAradığın hizmet için dükkan dükkan dolaşmak ya da tanıdıklarından referans