Hamilelik Diyeti

Fiyat

Görüşme Sıklığı

İşim Düştü'de Hamilelik Diyeti Nasıl Çalışır?

Kontrol Sende
Kontrol Sende

Hamilelik Diyeti ilanlarını listele, puan ve yorumları incele, mesajlaş, beğendiğin hizmeti kendin seç.

Ödeme Yap
Ödeme Yap

Seçtiğin uzmanın Hamilelik Diyeti ilanı için ödeme yap.

Hizmet Al
Hizmet Al

Kolayca randevun oluşturulup, belirlediğin gün ve saatte Hamilelik Diyeti hizmetin yapılsın

Hamile (Gebelik) Diyeti Nasıl Yapılır?

 Hamilelik her kadın için çok özel süreçleri içerir.  Bu özel süreçlerin bir yansıması beslenme pratiğinde de görülebilir.  Hamilelik öncesi anne vücudunun sahip olduğu her bir değer, hamilelikte kullanılacak diyetin niteliklerini belirlemektedir.  Bu sınırlama doğrudan diyetin içeriğinde veya uygulanma şeklinde olabilir.

 

 Hamilelikte bebeğin gelişim süreci saatlik olarak bile biliniyor.  Dokuz ay on günlük bir bebeğin gelişim süreci bilindiğinden, küçük değişiklikler dışında, gelişim sürecinde tüketmesi gereken kalori, mineral ve vitamin miktarları da bilinmektedir.  Bu nedenle annenin doğru zamanda doğru beslenmesi çok önemlidir.  Sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişim ancak doğru besinleri tüketmekle mümkündür.

 

 Gebelik yani gebelik diyeti, kadın doğum uzmanları tarafından oluşturulan listelerin beslenme uzmanları eşliğinde uygulanması şeklinde gerçekleştirilir.  Hamile diyeti listesinde yer alan besinleri tüketmek, kalori limitlerine dikkat etmek ve yasaklara uymak çok önemlidir.  Ayrıca hamileliğin belirli dönemlerinde aktivite ihtiyacı artar.  Gebelikte beslenmenin yanı sıra spor egzersizleri, psikolojik rahatlama ve uyku düzeninin kurulması bebeğin gelişimini etkileyen faktörlerdir.

 

 Örneğin diyabetli bir kişi hamile kalırsa yapılacak diyet listesi diyabetin etkilerini artırmamalıdır.  Ayrıca gün içinde pek çok öğüne bölerek yeterli beslenmeyi sağlamak, hamilelik diyetinin nasıl yapılacağı konusunda önemli bir ipucudur.

 Hamilelik diyeti oluşturulurken dikkate alınan bazı hususlar vardır.  Annenin gebeliğin başlangıcına hangi kan değerleri ve kilo ile girdiği çok önemlidir.

 

 İdeal bir başlangıçtan itibaren, diyet kontrolü ve beslenme sürecinin sonunda annenin toplam kilo alımının gebeliğin sonuna doğru on ile on iki arasında olması beklenir.  Bir değil iki bebek beklerken bu kilolar on altıya kadar çıkabiliyor.  Yani diyetler oluşturulurken annenin alması gereken kilo ve mevcut kilosu kriterdir.  Buna göre hamile diyeti oluşur.

 

 Hamileliğin süresi yani hamilelik diyetinin uygulanması oldukça nettir.  Normal doğuma kadar geçen dokuz ay on gün boyunca diyetlere sıkı sıkıya uyulmalıdır.

 

 Diyetler genellikle haftalık olarak yapılır, ancak her üç ayda bir büyük değişiklikler yapılır.  Diyetleri kullanırken gebelik diyetinin üç kez değiştiği söylenebilir.  Her üç aylık dönemin kendine has özellikleri vardır.  Tüm beslenme doğrudan bebeğin gelişim süreci ile ilgilidir.  Genel olarak ihtiyaç duyulan mineraller artırılır, ihtiyaç duyulmayan mineraller azaltılır.  Ayrıca, üçüncü aydan itibaren annenin bebeğin büyüme hızını korumak için günde üç yüz kalori daha tüketmesi gerekir ve üçüncü üç aylık dönemin sonunda beş yüz kaloriye çıkar.

 

 Gebelik Diyetinde İlaç Katkı Maddesi Alınmalı Mı?

 Hamilelik süreci ile birlikte annenin kendi vücudundan beslenmesi ve ihtiyaçlarını karşılaması gereken bir başka vücut daha oluşur.  Bebekler de normal insanların ihtiyaç duyduğu tüm maddelere ihtiyaç duyar.  Hamilelik sürecini kontrol altına almak, bazı olumsuz durumların üstesinden gelmek ve genel olarak vitamin ve mineral eksikliklerinde besin takviyeleri kullanılmaktadır.  Her durumda, diyet takviyeleri son seçimdir.  Sorunlar önce diğer tedaviler ve diyetlerle giderilmeye çalışılır.

 

 Demir Eksikliği İçin Besin Takviyesi

 Günümüzün inanılmaz derecede benzer beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzları nedeniyle çoğu hamile kadın, demir eksikliği için standart olarak demir takviyesi kullanıyor. Demir eksikliği varsa diyet ya da yaşam tarzı değişiklikleri ile eksikliği gidermek mümkün değildir. Sağlıklı bir besin ve oksijen akışı için demir verilmesi gerekir.  Ayrıca doğuma kadar geçen günlerde demir takviyesinin arttırılmasıyla doğum anındaki kan kaybının azaldığı söylenmektedir.

 

 Magnezyum ve Kalsiyum Eksiklikleri İçin Besin Takviyesi

 Hamilelik sırasında bazı anne adayları magnezyum ve kalsiyum eksiklikleri yaşayabilir.  Kalsiyum bebeğin kemik gelişimi için çok önemlidir ve kalsiyum eksikliği genellikle gebeliğin son üç ayında ortaya çıkar.  Magnezyum, annenin kas hareketlerini kontrol etmek için de önemlidir.  Burada da son üç ayda magnezyum eksikliği gelişebilir.  Sağlıklı bebek kemiği gelişimi için kalsiyum takviyesi;  Doğum anında kasılmaların kuvvetli olmaması için magnezyum takviyesi de verilebilir.  Bu iki mineralin takviyesi de eksik olduğunda yapılır, demir takviyesinin aksine bu standart bir uygulama değildir.

 


Hizmet Vermek İçin Bize Katıl
İŞİMDÜŞTÜ.COM UYGULAMASI

İşimdüştü.com Şimdi Cebinizde!

Aradığın hizmet için dükkan dükkan dolaşmak ya da tanıdıklarından referans